Viatges, Llibres, Reflexions, Imatges, Musica, Filosofia, Literatura, Política, Miscel·lània, Blog de Viatges
dilluns, 30 de setembre del 2024
Israel s'ha convertit en el golem!
diumenge, 29 de setembre del 2024
Recomanacions musicals
dissabte, 28 de setembre del 2024
Osasuna-Barça: Naufragi blaugrana!
Avui hem vist al pitjor Barça des de que va començar la Lliga. Una primera part absolutament plana, sense idees, ni rematades i un Osasuna que volia guanyar. Un Barça desconegut, gràcies a Flick que ha fet un experiment que no ha sortit gens bé. Errades defensives han permès al Osasuna perforar la porteria de Iñaki Peña per dues vegades.
A la segona part, semblava que des de l'inici hauria canvis, però no ha estat així. Una millora momentània del Barça, amb rematades a porteria semblava que el panorama canviaria, però ha estat un miratge. Un gol del Barça, regal del porter d'Osasuna, obria una escletxa, però al 72' un nou gol de Budimir ha deixat tocat al Barça. Els canvis de Flick no han servit per canviar la dinàmica del partit, plena de precipitació i errades generals de tothom. Lamine Yamal al 89' ha maquillat una mica un resultat d'escàndol. Una derrota sense pal·liatius".
dijous, 26 de setembre del 2024
Ferreres i la guerra
dimecres, 25 de setembre del 2024
Barça-Getafe: Una victòria molt sufrida
Avui el Barça no ha estat tant inspirat com a Vila-real. Un gol de Lewandowski (18') ha donat aire a un equip que li ha costat dominar el partit. Diverses oportunitats de gol que David Soria el porter del Getafe ha desbaratat per desesperació del Barça.
La segona part, segueix amb la mateixa tònica. Masses faltes del Getafe que l'àrbitre no acaba de xiular amb contundència. Més oportunitats del Barça, que de moment no és capaç de culminar. Soria fa una falta a Lewandowski que ni el VAR ni l'àrbitre fan res, malgrat que les imatges diuen que això és un penalt claríssim.
Partit travat, amb oportunitats clares, però avui els gols no volen entrar. I això dona oxigen al Getafe que deu pensar què amb una oportunitat de gol ja faria el fet. De moment els canvis no donen un salt de qualitat. El Barça no acaba de tancar el partit. Raphinha (81') llança a la paperera la opció de fer gol. El Getafe intenta el miracle després d'un partit on no ha fet cap mèrit, però el futbol té això. Una oportunitat de Borja Mayoral que ha deixat glaçat el Barça, i què per sort ha llançat fora. La sort també ha jugat a favor del Barça. Una victòria més agònica del que podíem pensar.
dimarts, 24 de setembre del 2024
"Els israelians haurien de veure les imatges del Líban amb repulsió i por, no amb alegria" (Haaretz)
Destruir a l’enemic és el lema de Israel. La resposta desproporcionada és el normalitat per un govern i una política que ve de lluny. “Si ens tornem bojos” és el crit de guerra de l'antipolítica israeliana. Juga el seu favor que la Comunitat Internacional –EUA i UE-, faran costat a qualsevol acció, per més brutal i sanguinària que poguí fer. Gaza destruïda i aïllada del món, viu –és un dir- tancada a qualsevol ajuda què poguí venir del exterior. Cap Estat no ha fet res per apaivagar el sofriment terrible que pateixen, especialment, els infants. En cap altra situació, l'entelèquia de Comunitat Internacional, hauria mobilitzat per evitar la mort sistemàtica de infants. Però malauradament, els palestins de Gaza son víctimes indignes per part d’aquesta CI. Ara li toca el Líban. Assassinar de cop 492 persones sembla una vegada més que l’objectiu és crear l’horror en la població civil. Israel ataca el Líban, un país fallit hi on el poder es reparteix per zones de influència. I al sud del Líban la milícia de Hezbol•là mana. Per Israel, tothom és susceptible de ser assassinat, perquè estan el lloc equivocat i a més son sospitosos de ser terrorista. Aquest nou clixé conceptual, permet la destrucció del enemic, inclòs la població civil.
Això, és la torna del 7 d’octubre del 2023. Qui desestabilitza la zona és Israel. La seva superioritat militar és tan desproporcionada que quan és parla de guerra o enfrontament, és pretén que hi ha dos bàndols en mitjans similars, però això és fals. El govern de Netanyahu i tota la resta que li dona suport, sigui actiu o passiu, sap que la seva permanència al govern depèn d’aquesta fugida endavant. A Israel veus com el diari Haaretz deia: "Els israelians haurien de veure les imatges del Líban amb repulsió i por, no amb alegria". Dins 'Israel hi ha veus més exigents que bona part de la premsa d'EUA o de l'UE.
Conquerir territoris, vet ací l’objectiu de tot plegat. Fets consumats, desplaçar ciutadans indefensos a terra de ningú, oblidar-se d’ells. Israel te carta blanca per seguir matant o robant territori. Tant Hezbol•là com Hamàs li donen l’excusa perfecta per fer-ho.
dilluns, 23 de setembre del 2024
diumenge, 22 de setembre del 2024
Vila-real-Barça: El Barça fulmina al Vila-real
Una primera part focalitzada per lesió de Ter Stegen al 45'. Un Barça que ha tingut amb Lewandowski (21' i 36') el millor rematador a la primera part. Al 38' Azoye retalla distàncies al 38'. Un joc d'anada i tornada molt perillós però alhora permet la possibilitat de donar opcions els davanters del Barça.
Un perill del Vila-real és Baena que és el cervell d'aquest equip. El Barça perd pilotes perillosíssimes per la precipitació de Pablo Torre i Eric García . Descontrol de Barça què permet al Vila-real acostar-se a la porteria de Iñaki Peña. I quan el Barça semblava ofegat, un gol de Pablo Torre, deixa el Barça amb la tranquil·litat que necessitava. A partir d'aquí tot va ser molt més fàcil, potser massa.
Un resultat impressionant, per un equip que té el gol de cara. Un Vila-real que deu pensar que ells ho han fet tot bé, però no han estat encertats de cara al gol. Els últims minuts el Vila-real és deixa emportar per la impotència i la ràbia en faltes contra Lamine Yamal. A més, Lamine ha donat una passada estratosfèrica perquè Raphinha marqués el seu segon gol (75' i 84'). Un Barça ple de suplents i joves del planter aspira a tot, cal temps i una mica de sort, per evitar més lesions!
Recomanacions musicals
dissabte, 21 de setembre del 2024
divendres, 20 de setembre del 2024
No agafeu el cercapersones....!
dimarts, 17 de setembre del 2024
La casa del horrors d' Avinyó
Big Brother al Líban
diumenge, 15 de setembre del 2024
Girona-Barça
El Barça guanya plàcidament a la primera part, malgrat un penal contra el Barça que finalment el VAR ha deixat en res. Com sempre, Lamine Yamal, segueix creixent com a jugador, amb dos gols (30 i 37'), el primer amb una errada del defensor David López . Aquest Barça no és el del anys passat. La possessió del Barça ha arribat fins el 68% i el Girona no troba solucions. Potser si el penal hagués arribat, el partit estaria més obert, sobretot perquè el segon gol ha fet mal.
Un inici fulgurant a la segona, amb gol de Dani Olmo (47') i Pedri al 64. Aquest vendaval fa que el Girona sigui una joguina en mans d'un Barça efectiu i directa. El Girona també ha tingut oportunitats, però no ha sapigut concretar-ho. Tant el Barça com el Girona ha fet canvis, uns per descansar i els altres per intentar redreçar aquest marcador. El Girona malgrat tot, ha marcat un gol per augmentar la seva autoestima de la mà del etern Stuani (80'). Expulsió de Ferran Torres (86') que havia entrat el 69' per substituint al Lewandowski. El futbol és una màquina de polèmiques, per exemple, una protesta cau una targeta groga, però una trepitjada en mala baba, te el premi d'una groga. En tot cas, avui el Barça ha jugat un partit on tot li ha sortit be i al Girona tot malament. Es evident que el Barça s'ho creu i la seva autoestima va de la mà d'un joc efectiu i directa, gràcies els joves i sobretot de Lamine Yamal, acabarà sent un Messi més modest?
dissabte, 14 de setembre del 2024
dilluns, 9 de setembre del 2024
diumenge, 8 de setembre del 2024
dissabte, 7 de setembre del 2024
divendres, 6 de setembre del 2024
Oda al tatuatge i sobretot a la literatura en lletres Majúscules
Y entonces, cuando acabé con la superficie de mi cuerpo, pasé al interior. Me tatué los hemisferios cerebrales, la médula espinal y los nervios craneales, numerándolos como si fueran láminas de anatomía. Me tatué los pulmones, el corazón, el diafragma, los riñones, cubriéndolos con ciudades desconocidas, telescopios, insectos y sistemas solares. (...) Grabé en mis huesos frases del Corán, del Kebra Nagast y de las Escrituras. Me tatué la tráquea con el gran cuadro de Altdorfer, Caligrafié en la vejiga galaxias unidas por nubes de materia oscura.
Y cuando acabé, cuando mi escritura menuda, fantástica, llenó mi cuerpo con las más hermosa historia del mundo, contada por un millón de bocas al mismo tiempo, no caí presa de la melancolía, pues supe de repente que, al igual que el mundo insondable que me rodea, al igual que mi cuerpo, que lo refleja como una gota de rocío, el arte del tatuaje es infinito.
Me dirigí pues a la frontera entre el cuerpo y el espíritu, la atravesé con mi instrumento de tortura en la mano y empecé a tatuarme sabiendo que no agotaría jamás, incluso aunque rasguñase eternamente, la infinita e infinitamente estratificada e infinitamente gloriosa, e infinitamente demente, ciudadela de mi mente*."
dimecres, 4 de setembre del 2024
dimarts, 3 de setembre del 2024
Ressenya: Lovelock (II)
dilluns, 2 de setembre del 2024
Ressenya: Lovelock (I)
Aquesta és la presentació del llibre. Miquel Barceló -l'altre Miquel, malauradament mort fa poc temps (2021) fa la presentació del llibre. Una presentació que reivindica la figura de la coautora del llibre. Un llibre atípic. El narrador principal no és un esser humà. És un caputxí modificat genèticament i que s’utilitza per documentar la vida d’una persona. El seu nom és Lovelock. El seu nom no és al atzar, perquè porta el nom de científic que va proposar la hipòtesi de Gaia. El problema principal què es planteja és com prendre consciencia de l’altre què no és humà? Som conscients els humans què les nostres mascotes –he dit mascotes?- no son joguines!, què son essers vius? Ja posats, tenen ànima o esprit? Aquest llibre va d’això. I a més, te la virtut d’explorar amb humor i ironia les relacions humanes en tota les seves arestes tragicòmiques de la condició humana.