diumenge, 9 de juny del 2024

Perú (1): Barcelona-Madrid-Lima (I)

Dia 1 Barcelona-Madrid-Lima







Un viatge massa llarg!. Llevar-se a les 4 de la matinada. No son hores per començar a esmorzar, almenys jo. Anar al punt de trobada. A les 5:15h l'autocar ens ve a recollit amb els altres companys de viatge (5). Desprès Sabadell, on pujant la majoria dels companys d'aquest viatge. I cap a l'aeroport. Hem anat per la Ronda d'Alt, no hi havia transit. A l'hora prevista estem a l'aeroport. Com sempre allà no dorm ningú. Facturar maletes, hem tingut que esperar una estona, problemes per facturar a Lima. En tot cas, superat aquest escull, el  control de passatgers. Passar pel arc de triomf del sospitosos habituals. Depenent del vigilant de torn, les coses poden anar més lleugeres o més lentes. Tots semblen haver passat un curset, on tothom és sospitós de terrorisme. Passat el tràmit, esbrinar la porta d'embarcament. Hi havia la parada tècnica a Madrid.   Allà hem anat a la porta S, amb el tren llançadora. Allà torna a fer cua per el control de passaport. L'avió de Iberia, Airbus 343, ha sortit més tard de l'hora, prevista a les 13:40. He viatge en el pitjor lloc del avió, al costat del lavabo. Una desfilada interminable de gent amb la bufeta fluixa et deia que no podries dormir ni un minut. El soroll de la cabina és massa gran per poder adormir-te. He llegit una bona estona la vida de Joan B.Moll, il·lustre filòleg menorquí, autor d'un monumental Diccionari català-valencià-balear amb Antoni M. Alcover. Això es pot llegir al llibre de Josep Pla, Homenots 2. La seva lectura és realment interessant e instructiva.








Desprès de 12h de vol hem aterrat a Lima i al seu aeroport internacional Jorge Chávez. L'aeroport està situat al Callao. L'hotel estava literalment, enganxat al aeroport. Recollir les maletes i anar al hotel (3') recollir claus i pujar a l'habitació. Funcional e impersonal, podries estar en qualsevol part del món i no sabries dir on ets. 



Hem pres un còctel -regal de la casa-, pisco sour . M'ha deixat les cames com si fossin de drap. Hem tornat a l'aeroport per canviar diners -sol. Estic escrivint la crònica d'un dia interminable. Dos companys han anat a sopar. M'he quedat a l'habitació. Demàs a les 5h hem de facturar maletes per anar a Arequipa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada