diumenge, 23 d’agost del 2020

El Covid-19 i l'escola

El Covid-19 y la escuela

La segona onada del covid-19 s’ha disparat amb el inici de les vacances, malgrat les mesures per evitar-ho. La por per l’inici del curs és evident. A quedat clar que tothom a l’ensenyament tindrà que fer-se proves PCR, però això sols serveix per dir que no tens el covid-19, ara, però potser desprès de fer-te’n les proves, et pots contagiar. Fins que no hi hagi vacuna, el problema serà persistent.

[La segunda ola del COVID-19 se ha disparado con el inicio de las vacaciones, a pesar de las medidas para evitarlo. El miedo por el inicio del curso es evidente. A quedado claro que todo el mundo de  la enseñanza tendrá que hacerse pruebas PCR, pero esto sólo sirve para decir que no tienes el Covid-19, ahora, pero quizás después de hacerte las pruebas, te puedes contagiar. Hasta que no haya vacuna, el problema será persistente].



Jo no tinc clar que al Departament d’Ensenyament, vulguin fer proves a tothom, alumnes, professors, personal no docent.  O potser si, les propers dies ja sabrem el què.

[Yo no tengo claro que el Departamento de Enseñanza, quieran hacer pruebas a todos, alumnos, profesores, personal no docente. O quizá sí, las próximos días ya sabremos el qué].

Què passa quant hi hagi contagis a la classe? Tindràn que tornar a fer les proves del grup-classe, dels professors i de el seu entorn. Enviar els alumnes a casa durant quinze dies. I si hi ha més de dos o tres grups classe? Tancar les portes de les escoles o els instituts? O hi haurà escoles on portar els nens al confinament-escolar? Masses incògnites per respondre ara mateix, malgrat el to de seguretat que volen transmetre les Autoritats.

[¿Qué pasa cuando haya contagios en la clase? Tendrán que volver a hacer las pruebas del grupo-clase, de los profesores y de su entorno. Enviar los alumnos en casa durante quince días. Y si hay más de dos o tres grupos clase? Cerrar las puertas de las escuelas o los institutos? ¿O habrá escuelas donde llevar a los niños al confinamiento-escolar? Masas incógnitas para responder ahora mismo, a pesar del tono de seguridad que quieren transmitir las Autoridades.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada