diumenge, 12 de maig del 2024

Una tarda al Circ (I)

 








Ahir vàrem manar al Circ du Soleil. L’espectacle és diu Alegria. Per arribar-hi amb transport públic, cal temps i paciència. Anar agafar RENFE. Trobar una màquina expedidora de bitlles, resar perquè no s’ha espatlli, en el nostre cas, és va espatllar. El tren anava força ple per ser 14h. Vam poguer asseure’ns, davant havia uns nois sud-americans. Venien de jugar un partit de beisbol. Amb els mòbils, no ells, sinó tothom al tren. Arribar a Plaça de Catalunya i agafar el metro L1. Cap a Bellvitge i des de allà caminant en 12’ estàvem a les portes d’entrada. Abans d’entrar en pres un cafè en un pàdel-cafeteria. Molts dels que van anar entrant, també els van veure al circ.

Entrar a les 16h, l’espectacle començava a les 17h. Una entrada on una pila de treballadors –subcontractats- controlaven l’accés, inclòs, inspecció de bosses i una mena de escorcoll amb un aparell que no sé exactament que podía detectar.  Hem anat voltant, i dins de la enorme carpa hi havia una la primera fila del negoci, crispetes i begudes, també samarretes per comprar. La alçada de la carpa era molt gran unes pantalles feien propaganda de la companyia. La gent anava fent cua per poder entrar-hi. Hi havia un mapa de la distribució dels seients. Nosaltres també hem mirat on tocava, malgrat que ja ho sabíem. Teníem una posició perfecta. 



Nosaltres també hem comprat crispetes, no eren les del Mercadona, però ja feien el pes. Entrar per la porta 1, massa estreta i amb una pujada d’escales notable. Veure tot els muntatge escenogràfic dona idea del que vol dir el Circ du Soleil. Recordava la primera vegada que vaig anar al Circ amb el meu fill, era petit. Un circ casolà, on tothom feia de tot, cobraven les entrades, feien d’acomodadors i per suposat actuaven. Allà regnava Paulo. No era espectacular, però si tenia gràcia i màgia, segurament, per els més petits devia fer una experiència notable. Del circ personalíssim, a una multinacional del espectacle. 

Què dir del espectacle? La resposta és una colossal màquina de dir Ohhhh! Hi ha dos parts, amb 20’ de descans, no per nosaltres, sinó per els artistes. Una primera part on les còmics juguen el paper de fil conductor dels diferents números, amb la música i les cançons –no sempre era capaç de escoltar el que deien-. 


Un dels números principals va ser els acròbates. Les seves piruetes, salts sorprenents, et deixen bocabadat. Semblaven gimnastes amb roba informal. Els pals, no sé si de bambú, feien les diferents combinacions per fer el més difícil. 



El personatge central és el bufó Sr.Fleur. Una mica des ubicat, un personatge entre malenconiós i histriònic, feia de mestre de cerimònia amb tota la resta d’artistes. Especialment, la colla dels còmics  i els dos personatges entranyables, que fan els números més còmics i que feien riure els més petits. Amb la imatge, un torb de confeti inunda l’escenari introduint-hi dins del muntatge. Un encert!



A la fotografia és veu el moment del torb de confeti que va ampliar l’espectacle a tots els espectadors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada